Skip to main content

Ανασκόπηση 2017 #challenge




Ξέρω, ξέρω. Πάει καιρός που έχω να δημοσιεύσω κάτι και, για να είμαι ειλικρινής, μου έλειψε η έκθεση των εσώψυχών μου στο διαδίκτυο η επικοινωνία με τους φανταστικούς διαδικτυακούς μου φίλους. Οι τέσσερις μήνες που ακολούθησαν τις καλοκαιρινές μας διακοπές ήταν ασφυκτικά γεμάτοι και αναγκαστικά η ενημέρωση του ιστολογίου κατρακύλησε στον πάτο της λίστας των προτεραιοτήτων μου.
Επανέρχομαι, παρ’ όλα αυτά, δριμύτερη το 2018 με μία ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, η οποία για εμένα υπήρξε Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΗΚΑ (πολύ καλύτερα από το 2016: Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ, nest-ce pas?). Επιχειρώντας τον απολογισμό του 2017 στο bullet journal μου, διαίρεσα την ζωή μου στις ακόλουθες 10 κατηγορίες, εμπνευσμένη από το Level 10 Life, για το οποίο επιφυλάσσομαι να σας μιλήσω άλλη φορά:
1.       ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
2.      ΓΑΜΟΣ
3.      ΣΧΕΣΕΙΣ
4.      ΥΓΕΙΑ & ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
5.      ΟΙΚΙΑΚΟ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
6.      ΕΡΓΑΣΙΑ
7.      ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
8.     ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
9.      ΠΡΟΣΦΟΡΑ
10.  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Σε κάθε μία από τις κατηγορίες κατέγραψα με όσο το δυνατόν περισσότερη ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες  δυσκολίες μου. Αυτός ο απολογισμός είναι, πιστεύω, απαραίτητο στάδιο πριν την οποιαδήποτε απόπειρα στοχοθεσίας για το νέο έτος. Έχουμε και λέμε:
1.       ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Μετά από παλινωδίες, αμέτρητες εξετάσεις, μία χειρουργική επέμβαση, γραφειοκρατία πέραν κάθε φαντασίας και έναν κύκλο εξωσωματικής που ακυρώθηκε λόγω «πτωχής ανταποκρίσεως» των ωοθηκών μου, τον Οκτώβριο ήμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε νέο κύκλο IVF με διαφορετικό φαρμακευτικό σχήμα. Η απόπειρα δεν πέτυχε, μάθαμε όμως ότι τουλάχιστον αυτά τα φάρμακα λειτουργούν.
2.      ΓΑΜΟΣ: Το 2017 υπήρξε δύσκολη χρονιά για τον γάμο μας. Αφελώς, νόμιζα ότι είχαμε αφήσει τα δύσκολα πίσω με την εκπνοή του 2016, όμως είχαμε ακόμη πολλή δουλειά με τους εαυτούς μας και με την σχέση μας. Φτάσαμε πιο κοντά από ποτέ στην ρήξη, αλλά παράλληλα ωριμάσαμε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και επανασυνδεθήκαμε ως ζευγάρι. Το καλοκαίρι ήταν καθοριστική περίοδος για την εξέλιξη του γάμου μας. Άλλαξαν άρδην οι μεταξύ μας ισορροπίες, είμαστε όμως πιο ασφαλείς, πιο ανοιχτοί, πιο αληθινοί ο ένας προς τον άλλον.
3.  ΣΧΕΣΕΙΣ: Οι σχέσεις με τους γονείς μου, ανέκαθεν τεταμένες, έχουν εξομαλυνθεί σε μεγάλο βαθμό. Έπαψα να αποζητώ την έγκρισή τους. Με αντιμετωπίζουν ως ενήλικη πλέον κι εγώ ως ανθρώπους με τις αδυναμίες τους. Δεν αφιέρωσα όσο χρόνο θα μπορούσα για την εμβάθυνση νέων φιλικών σχέσεων που δημιούργησα. Έγινα όμως καλύτερη ακροάτρια.
4.      ΥΓΕΙΑ & ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Η βασικότερη θετική αλλαγή είναι ότι ενέταξα την συστηματική άσκηση στην ζωή μου (εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο ασκούμαι σχεδόν καθημερινά): δούλεψα μυϊκές ανισορροπίες, δυνάμωσα, απέκτησα καλύτερο συντονισμό του σώματός μου. Αν και δεν έχασα βάρος, λόγω τσιμπολογήματος στο γραφείο, συνήθισα να τρώω μικρότερες μερίδες και «μπήκα» σε όγκο. Έμαθα να ζω με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και το βρογχικό άσθμα. Κοιμάμαι περισσότερο και καλύτερα. Διαχειρίζομαι το άγχος καλά. 
5.      ΟΙΚΙΑΚΟ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο όπου μας αρέσει να ζούμε: το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας. Μετακινήσαμε έπιπλα, αλλάξαμε πίνακες, δημιουργήσαμε πηγές απαλού φωτισμού. Γίναμε διαχειριστές στην πολυκατοικία. Φτιάχνουμε εξοχικό στις Κυκλάδες. Ομορφύναμε το σπίτι στο χωριό της καταγωγής του άντρα μου.
6.      ΕΡΓΑΣΙΑ: Ενώ μέχρι το καλοκαίρι, τα πράγματα ήταν ακίνητα σαν βάλτος, με το μεταπτυχιακό να διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και της ενέργειάς μου, από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα έζησα καταιγιστικές εξελίξεις: άλλαξα γραφείο, με πολύ ευχάριστο κλίμα μεταξύ των συνεργατών, δίκασα τα πρώτα μου κακουργήματα, εξελίχθηκα ταχύτατα ως δικηγόρος. Είμαι ένα βήμα πριν την υποστήριξη της διπλωματικής μου. Δεν δημοσίευσα κανένα από τα άρθρα που σκοπούσα να γράψω, όμως. Επίσης δεν ασχολήθηκα με την προώθηση του site του γραφείου -κρίμα τα χρήματα που επένδυσα στην δημιουργία του.
7.      ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Παρά τα πενιχρά μου εισοδήματα, κατάφερα να αποταμιεύσω 1.000 ευρώ, να αποπληρώσω τις ασφαλιστικές εισφορές του 2015, να μην χρωστάω πουθενά και να έχω ένα αξιοπρεπές ατομικό εισόδημα. Θα μπορούσα να τα έχω πάει καλύτερα αν τηρούσα έναν προϋπολογισμό και ξόδευα πιο λελογισμένα.
8.     ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Η περιπέτεια εφέτος ήταν μάλλον ενδοστρεφής: δοκίμασα τα όριά μου και αναδόμησα την αυτοεικόνα μου. Έτρεξα τα πρώτα μου 10 χλμ. Και μετά άλλα 10 χλμ. Σε ανώμαλο δρόμο. Δοκίμασα τον διαλογισμό. Διάβασα πολύ. Χόρεψα μπροστά σε κοινό. Οδήγησα αρκετούτσικα χλμ. το καλοκαίρι. Μελέτησα θετικές επιστήμες (νευροβιολογία, κβαντική φυσική, οικονομικά) αλλά και φιλοσοφία και ιστορία. Ξεκίνησα ένα μπλογκ. Δοκίμασα, βελονισμό, κινέζικά βότανα και μασάζ. Δεν ταξίδεψα στο εξωτερικό (ούτε στο εσωτερικό, πέρα από κοντινές αποστάσεις).
9.      ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Προσέφερα μεν χρήσιμες υπηρεσίες στους εντολείς μου και καλές συμβουλές σε φίλους, ωστόσο η προσφορά μου επικεντρώθηκε σε εμένα, κάτι που ήταν απαραίτητο ώστε να μπορέσω να έχω κάτι να προσφέρω στους άλλους.
10.  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Το σπουδαιότερο επίτευγμα ήταν ότι αντιμετώπισα τις συναισθηματικές άγκυρες που με κρατούσαν εγκλωβισμένη στην εφηβεία. Εξελίχθηκα σε γονέα του αυτού μου, στον ενήλικο που θα ήθελα να είχα ως πρότυπο στην παιδική μου ηλικία. Ιδίως το καλοκαίρι αφιέρωσα πολύ χρόνο στην προσωπική μου εξέλιξη, με οδηγό το Miracle Morning. Ο διαλογισμός με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πόσο πολύ σκέπτομαι και πόσο ελάχιστα ζω στο παρόν. Κοίταξα κατάματα τις υπαρξιακές μου αγωνίες. Επιτέλους, νιώθω άνετα μέσα στον εαυτό μου.

Αυτά, εν ολίγοις και εν πολλοίς, αγαπημένοι φίλοι. Και τώρα δίνω την σκυτάλη σε εσάς για να ξεκινήσουμε μία αλυσίδα ενδοσκόπησης και απολογισμού, με πρώτη την πολυαγαπημένη polka dots lady !


Comments

  1. Αγαπημένη Greek kiwi, καλή χρονιά λοιπόν και μέσω των μπλογκ μας. Πραγματικά είναι φορές που ζηλεύω την κρυφή σου ταυτότητα. Σε ευχαριστώ για την πάσα για την αλυσίδα αυτή. Είμαι τύπος που 31.12 κάνω μίνι ανασκόπηση κοιτώντας πίσω τη χρονιά που πέρασε. Μετρώντας τα όσα έκανα και εκείνα που δεν μπορούσα να κάνω. Το έχω δει το level 10 life αλλα ακόμα δεν το έχω αναλύσει στο μπουλετ τζουρναλ μου. Απολαυστηκότατη και πλήρως εξομολογητική η ανάρτηση. Συγχαρητήρια για τα επιτεύγματά σου. Συγχαρητήρια για την ειλικρινιά σου σε όσα δεν κατάφερες. Εύχομαι με την νέα χρονιά να γίνουν πραγματικότητα όλα σου τα όνειρα, να μην σταθεί εμπόδιο κάνενα & αν κάπου βρεθεί να είναι μόνο για να γίνεις πιο δυνατή.
    Θα απαντήσω με την πρώτη ευκαιρία. Φιλιά πολλά!!

    Υ.Γ: Εξοχικό στις Κυκλάδες??? Είμαι ενθουσιασμένη!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται (και από το προηγούμενο βράδυ)

Μία ακόμη ημέρα είχε γλιστρήσει από τα χέρια μου χωρίς να κάνω τίποτε απ' όσα σκόπευα να κάνω. Συναντήσεις που δεν έγιναν, εκκρεμότητες που ακόμη εκκρεμούσαν, ύλη που δεν μελέτησα, βιβλία που δεν διάβασα, ρούχα που περίμεναν ασιδέρωτα, τηλεφωνήματα που δεν έκανα. Ήθελα να πάω στο γυμναστήριο, αλλά κάτι προέκυψε (ως συνήθως) και τελικά δεν τα κατάφερα. Κι ωστόσο, από το πρωί που ξύπνησα μέχρι την ώρα του ύπνου έτρεχα πανικόβλητη πίσω από κάτι ή κάποιον. Αλλά έτρεχα επί τόπου, σαν χάμστερ σε ρόδα." Αύριο θα ξυπνήσω νωρίς και θα κάνω όλα όσα δεν έκανα σήμερα ", υποσχέθηκα για χιλιοστή φορά στο είδωλό μου καθώς βούρτσιζα τα δόντια μου πριν πάω για ύπνο. Κι όμως, ούτε την επομένη έκανα κάτι απ' όλα αυτά. Ξύπνησα αργά γιατί έβλεπα video με γάτες στο YouTube μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, άργησα να πάω εκεί που ήθελα και τελικά δεν κατάφερα να διαγράψω καμμία εκκρεμότητα από την λίστα μου. Είχα σιχαθεί αυτόν τον φαύλο κύκλο, αλλά δεν ήξερα πώς να απεγκλωβιστώ από αυτόν.  

#20thingsaboutme_challenge

       Η νέα μου φίλη η polkadotslady  μου έδωσε το έναυσμα για να γράψω το πρώτο μου κείμενο και να καλωσορίσω έτσι το κοινό μου, όπως λέει. Το πιο πιθανό είναι, βέβαια, αυτήν την στιγμή το κοινό μου να αποτελείται από την polkadotslady και μόνο, αλλά θα επιχειρήσω το challenge ούτως ή άλλως.  Έχουμε και λέμε:  Είμαι νομικός και ζω στην Αθήνα με τον άντρα μου και τον σκύλο μας. Αν δεν είχα γίνει νομικός θα ήμουν travel blogger. Αν μπορούσα να ζήσω οπουδήποτε αλλού, θα επέλεγα την Στοκχόλμη ή την Κοπεγχάγη. (Άντρα και σκύλο δεν θα άλλαζα ☺) Το γράψιμο αποτέλεσε έναν τρόπο διαφυγής από την μιζέρια της παιδικής μου ηλικίας. Από πολύ μικρή άρχισα να ζω μέσα στο χαρτί  μία παράλληλη ζωή. Πιστεύω πως αν δεν είχα καταφέρει να διοχετεύσω την φαντασία μου σε κάτι τόσο δημιουργικό θα είχα γίνει μυθομανής (στην καλύτερη των περιπτώσεων). Το πάθος μου είναι η Γνώση: ρουφάω την πληροφορία σαν σφουγγάρι, από οικονομικά, φιλοσοφία και ιστορία ως κβαντομηχανική και ανθρ